Kesampai-med-appelsin-og-pinjekjerner
Til oppskriften

Kesampai med appelsin og pinjekjerner

En lett og frisk avslutning på et godt måltid, eller kanskje bare noe godt til kaffen? 
Over 60 min
Middels
Dessert
PORSJONER12

Ingredieser

Fyll

Fremgangsmåte

  • Ha havregryn og sukker i foodprosessoren og kjør grynene til de er blitt til mel. Ha i hvetemel, smør i tynne skiver (bruk en ostehøvel) og vann. Kjør deigen i ca 10 - 15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Får du ikke samlet den, må du tilsette litt ekstra vann.
  • Press deigen forsiktig sammen, til en flat runding. Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minimum 30 minutter.
  • Kjevle deigen ut på et melet bakebord, og kle en springform eller paiform - 26 cm i diameter. Prikk bunnene med en gaffel, og sett den kaldt i ytterlige 30 minutter. Forstek paibunnen i ovnen ved 190 ºC i 15 minutter.
  • Visp kesam, fløte, egg, sukker og finhakket appelsinskall sammen i en bolle. Hell fyllet i paibunnen, og dryss pinjekjernene over.
  • Demp varmen i ovnen til 160 ºC, og stek paien til fyllet er stivnet, ca 35 minutter. Avkjøl paien, og ta den ut av formen. Pynt med bær eller frukt.
Print