Khao Soi - Chiang Mai nudler
Til oppskriften

Khao Soi - Chiang Mai-nudler

Disse lekre eggnudlene, som lages både runde og som bånd, er en meget populær rett fra Lam Poon Lam Pang til Chiang Mai. De serveres som en av rettene i en større lunsj eller som et lett måltid for seg.
20-40 min
Middels
Asiatisk, Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

  • 2 stk sjalottløk skåret i skiver
  • 0.5 stk lime skåret i båter
  • 0,75 dl kinesisk sennepspickles i skiver

Fremgangsmåte

  • Varm opp oljen i en stor jerngryte. Legg i hvitløk og sjalottløk, og wok-stek dem i 30 sekunder. Tilsett kokosmelk, karri, rød karripasta og oksekjøtt. La det varmes opp til det freser, demp varmen litt og la det surre videre i ca. 30 minutter.
  • Rør inn fiskesaus, sukker, gurkemeie og limesaft. Rør godt og la retten såvidt småkoke i 10 minutter til.
  • Kok opp vannet i en stor gryte. Rør inn de ferske nudlene og la dem fosskoke i 1 minutt. Slå av vannet og legg nudlene over i en romslig serveringsbolle.
  • Øs karriblandingen over nudlene og dryss vårløk og koriander på. Server retten med tilbehøret pent lagt opp på siden av fatet.
Print