Khao Soi - Chiang Mai nudler

Khao Soi - Chiang Mai-nudler

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Disse lekre eggnudlene, som lages både runde og som bånd, er en meget populær rett fra Lam Poon Lam Pang til Chiang Mai. De serveres som en av rettene i en større lunsj eller som et lett måltid for seg.
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

  • 2 stk sjalottløk skåret i skiver
  • 0.5 stk lime skåret i båter
  • 0,75 dl kinesisk sennepspickles i skiver

Fremgangsmåte

  • Varm opp oljen i en stor jerngryte. Legg i hvitløk og sjalottløk, og wok-stek dem i 30 sekunder. Tilsett kokosmelk, karri, rød karripasta og oksekjøtt. La det varmes opp til det freser, demp varmen litt og la det surre videre i ca. 30 minutter.
  • Rør inn fiskesaus, sukker, gurkemeie og limesaft. Rør godt og la retten såvidt småkoke i 10 minutter til.
  • Kok opp vannet i en stor gryte. Rør inn de ferske nudlene og la dem fosskoke i 1 minutt. Slå av vannet og legg nudlene over i en romslig serveringsbolle.
  • Øs karriblandingen over nudlene og dryss vårløk og koriander på. Server retten med tilbehøret pent lagt opp på siden av fatet.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest