Meny

Kimchi

Kimchi

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Kimchi

Kimchi består av fermenterte grønnsaker, ofte med kinakål som hovedingrediens. Tradisjonelt ble kimchi lagret i keramikkrukker som ble gravd ned under bakken. I dag holder det lenge med et stort glass med lokk. Kimchi bør stå i ca. to uker for å utvikle den fermenterte smaken, men klarer du ikke vente så lenge kan den også spises allerede etter to dager.

Ingredieser

Dressing

Fremgangsmåte

 • Kutt kinakål og grønnkål i grove biter. Ha dem over i et dørslag og skyll under kaldt vann.
 • Kok opp vann og salt i en kjele, rør slik at saltet løser seg opp. Avkjøl saltblandingen.
 • Ha kål og saltlake i en stor bolle. Legg eventuelt press på kålen slik at saltlaken dekker godt. Kålen skal ligge i laken i minst 3 timer.
 • Ha gulrot, løk, aspargesbønner, hvitløk, vårløk og chili i en bolle. Bland sammen ingrediensene til dressingen, og ha dem i bollen med grønnsaker.
 • Hell av saltlaken, og skyll kålen raskt under rennende kaldt vann. Bland kålen sammen med resten av grønnsakene og dressingen.
 • Fyll kimchien på et stort rent glass med lokk, eventuelt flere små. La den stå på kjøkkenbenken i 2-3 dager, og sett den deretter i kjøleskapet.
Kimchien kan spises allerede etter 2 dager, men også oppbevares i 2-3 uker i kjøleskapet. Den vil utvikle mer smak, jo lengre den står.
  Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen

  Share on facebook
  Share on pinterest
  Share on email
  Populære oppskrifter
  Kanskje du vil like disse også