Meny

Kimchi

Kimchi

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Kimchi

Kimchi består av fermenterte grønnsaker, ofte med kinakål som hovedingrediens. Tradisjonelt ble kimchi lagret i keramikkrukker som ble gravd ned under bakken. I dag holder det lenge med et stort glass med lokk. Kimchi bør stå i ca. to uker for å utvikle den fermenterte smaken, men klarer du ikke vente så lenge kan den også spises allerede etter to dager.

Ingredieser

Dressing

Fremgangsmåte

  • Kutt kinakål og grønnkål i grove biter. Ha dem over i et dørslag og skyll under kaldt vann.
  • Kok opp vann og salt i en kjele, rør slik at saltet løser seg opp. Avkjøl saltblandingen.
  • Ha kål og saltlake i en stor bolle. Legg eventuelt press på kålen slik at saltlaken dekker godt. Kålen skal ligge i laken i minst 3 timer.
  • Ha gulrot, løk, aspargesbønner, hvitløk, vårløk og chili i en bolle. Bland sammen ingrediensene til dressingen, og ha dem i bollen med grønnsaker.
  • Hell av saltlaken, og skyll kålen raskt under rennende kaldt vann. Bland kålen sammen med resten av grønnsakene og dressingen.
  • Fyll kimchien på et stort rent glass med lokk, eventuelt flere små. La den stå på kjøkkenbenken i 2-3 dager, og sett den deretter i kjøleskapet.
Kimchien kan spises allerede etter 2 dager, men også oppbevares i 2-3 uker i kjøleskapet. Den vil utvikle mer smak, jo lengre den står.
    Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen

    Share on facebook
    Share on pinterest
    Share on email
    Populære oppskrifter
    Kanskje du vil like disse også