Kinesiske te egg
Til oppskriften

Kinesiske te egg

Over 60 min
Middels
Forrett, Koldtbord
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Ta ut eggene ca ½ time før de skal kokes så de får romtemperatur, da smaker eggene best
  • Fyll en liten kjele tre fjerdedeler full med vann, kok raskt opp Ha en god klype salt i vannet. Det hindrer eggene i å sprekke. Legg eggene forsiktig ned i det kokende vannet med en spiseskje så de ikke sprekker. Kok i 10 minutter, og behold eggevannet.
  • Bruk baksiden av en skje og knakk forsiktig på skallet så det sprekker men ikke faller av. Gjør dette over hele egget
  • Bland alle ingrediensene sammen i eggevannet. Legg eggene i. Det skal være 2-3 cm lake over eggene
  • Kok det hele opp, reduser varmen og la de småkoke i ca 30 minutter
  • Ta av og avkjøl. La eggene ligge i laken. Jo lenger de ligger jo mørkere blir mønsteret og jo bedre smaker de. 
La de ligge i kjøleskapet minst en natt
Print