Kinesiske-vårruller-II

Kinesiske vårruller II

20-40 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
PORSJONER20 stykker

Ingredieser

Dipp

Fremgangsmåte

  • Vask bønnespirer og tørk de. Skrell gulrøttene og rens purren. Hell ut vannet i boksen med bambusskudd. Rens sjampinjongen. Skjær alle grønnsakene i fine strimler (juliennestrimler). Riv ingefæren.
  • Rør sammen eddik og soyasaus i en liten bolle. Rør i ingefær og la stå i 1-2 timer så smakene får utviklet seg.
  • Varm olje i en wok og stek alle grønnsakene i ca. 2 minutter. Tilsett salt, sukker, soyasaus og pepper. Stek videre i 1-2 minutter, til grønnsakene er møre, men fremdeles har litt tyggemotstand. Slå av varmen og la grønnsakene avkjøles.
  • Legg et vårrullark på arbeidsbordet og fordel 2 ss av fyllet langs den ene siden, ca. 5 cm fra kanten. Trekk enden av arket over fyllet, brett inn sidene og rull stramt sammen. Forsegle kantene med litt vann eller en blanding av potetmel og vann. Legg ferdige vårruller under et fuktig kjøkkenhåndkle eller plastfolie for å unngå at de tørker ut mens du arbeider.
  • Varm nok olje i en wok til å fritere vårrullene. Friter noen få om gangen i 2-3 minutter, til de er sprø og gylne. La renne av på kjøkkenpapir.
  • Til dippen blandes ingrediensene med 5 ss vann i en bolle.
  • Server vårrullene varme med dippsaus.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest