Kinesiske vårruller
Til oppskriften

Kinesiske vårruller

Over 60 min
Middels
Asiatisk, Koldtbord
PORSJONER30

Ingredieser

Dipp

Fremgangsmåte

  • Finhakk selleristang og ingefær. Finsnitt vårløken. Skjær bambusskuddene i fine strimler. Riv kunakålen og knus hvitløken.
  • Bløtlegg soppene i varmt vann i 20 minircrer, Klem dem tørre, kast stilkene, og finsnitt hattene. Bland kvernet kjøtt, mørk soyasaus, sherry, femkrydderpulver og 1 ss av maismelet i en bolle (ikke metall). La det stå i 15 minutter.
  • Varm 2 ss av jordnøttoljen i en wok over sterk varme til den nesten ryker. Stek så selleri, vårløk og bambusskudd i 3-4 minutter til de akkurat er myke. Tilsett litt salt, og løft ut av woken.
  • Varm resten av j ordnøttoljen i woken, og stek hvitløk og ingefær i 30 sekunder. Tilsett kjøttblandingen, og stek i 2-3 minutter til det er nesten stekt. Bland 1 1/2 ts av maismelet med 4 ss vann. Legg de stekte grønnsakene tilbake i woken, og rør inn soppen. Tilsett sukker, sesamolje og maisblandingen, og rør i 2 minutter. Ta woken av varmen, og avkjøl.
  • Til dippen blandes ingrediensene med 5 ss vann i en bolle.
  • Lag en pasta med resten av maismelet og 2-3 ts kaldt vann. Legg et vårrullark på en arbeidsflate med et hjørne mot deg. Legg 2 ts av fyllet midt på, og pensle kantene med litt maismelpasta. Rull sammen, og brett inn sidene mens du ruller. Gjenta med resten av fyllet og deigplatene.
  • Fyll en wok en tredel full av olje, og varm den til 180 °C, eller til en brødterning blir brun på 15 sekunder. Frityrstek vårrullene i porsjoner til de er gylne, og la dem renne av på sammenkrøllet tørkepapir. Server dem varme med dipp.
  • * i fine strimler
Print