Kjelår med rosmarin hvitløk og sitron

Kjelår med rosmarin, hvitløk og sitron

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Kjekjøtt er mildt og delikat i smaken, og blir aller best når det blir tilberedt på lav temperatur over lang tid. Beregn 2-2 ½ time på tilberedningen og la den deilige duften av urter, hvitløk og sitron spre seg i huset.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Gni kjøttet inn med salt og legg det på kjøkkenbenken til temperering mens du forbereder resten.
  • Bruk skarp kniv eller morter og finhakk eller knus rosmarin, sitronskall, hvitløk og pepper. Bland med halvparten av olivenoljen.
  • Hell oljeblandingen over kjøttet og gni den godt inn. La kjelåret ligge på kjøkkenbenken i 1 time og trekke smak.
  • Forvarm stekeovnen til 125 °Legg kjelåret i en ildfast form eller langpanne. Del sitronen i fire og legg båtene rundt kjelåret sammen med sjalottløk. Drypp over litt olivenolje.
  • Sett formen midt i ovnen og la kjøttet steke i 2-2 ½ time, eller til kjøttet slipper beinet. Legg oliven i formen de siste 5-6 minuttene.
  • Klem saften av de stekte sitronene over kjøttet. Skjær kjøttet i skiver og server det med løk og oliven.

Grønn salat, små poteter eller couscous smaker godt til.

    Kilde: matprat.no Foto: Alexander Benjaminsen
    Populære oppskrifter siste uke
    Share on facebook
    Facebook
    Share on twitter
    Twitter
    Share on linkedin
    LinkedIn
    Share on pinterest
    Pinterest