Meny

Kjelår med rosmarin hvitløk og sitron

Kjelår med rosmarin hvitløk og sitron

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Kjelår med rosmarin, hvitløk og sitron

Kjekjøtt er mildt og delikat i smaken, og blir aller best når det blir tilberedt på lav temperatur over lang tid. Beregn 2-2 ½ time på tilberedningen og la den deilige duften av urter, hvitløk og sitron spre seg i huset.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Gni kjøttet inn med salt og legg det på kjøkkenbenken til temperering mens du forbereder resten.
  • Bruk skarp kniv eller morter og finhakk eller knus rosmarin, sitronskall, hvitløk og pepper. Bland med halvparten av olivenoljen.
  • Hell oljeblandingen over kjøttet og gni den godt inn. La kjelåret ligge på kjøkkenbenken i 1 time og trekke smak.
  • Forvarm stekeovnen til 125 °Legg kjelåret i en ildfast form eller langpanne. Del sitronen i fire og legg båtene rundt kjelåret sammen med sjalottløk. Drypp over litt olivenolje.
  • Sett formen midt i ovnen og la kjøttet steke i 2-2 ½ time, eller til kjøttet slipper beinet. Legg oliven i formen de siste 5-6 minuttene.
  • Klem saften av de stekte sitronene over kjøttet. Skjær kjøttet i skiver og server det med løk og oliven.
Grønn salat, små poteter eller couscous smaker godt til.
    Kilde: matprat.no Foto: Alexander Benjaminsen

    Share on facebook
    Share on pinterest
    Share on email
    Populære oppskrifter
    Kanskje du vil like disse også