Kjøtt-buljong-og-margbein

Kjøtt, buljong og margbein

Over 60 min
Middels
Print
Tradisjonell samisk rett som varmer godt på mørke kvelder. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Ha saltet i vannet og la det koke opp. Tilsett kjøttet. La det trekke ved 85° C i ca. 2 timer - til kjøttet er mørt.
  • Skum av kjøttfettet som du bruker til saus. La margbeinene koke med de siste 15-20 minuttene.
  • Skrell gulrøttene og kålroten. Skjær alle grønnsakene grovt opp og la dem koke i litt av buljongen til de er møre. Det er helt valgfritt om du vil bruke grønnsaker i denne retten!
  • Server kjøttet med margben, grønnsakene, kokte poteter og kjøttfettet. Buljongen kan du servere ved siden av, eventuelt med litt strimlet kål.