Kjøttboller-i-fløtesaus
Til oppskriften

Kjøttboller i fløtesaus

Dette er kjøttboller som de gjør det i Sverige, med fløtesaus med honning, sennep, sitron og persille. Servert med potetmos og en bolle salat blir dette en kjempegod og snarlaget hverdagsrett som både barn og voksne vil like.
20-40 min
Enkel
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

FLØTESAUS

POTETMOS

SALAT

Fremgangsmåte

  • Bland sammen alle ingrediensene til kjøttboller, og form til små boller. Stek bollene i en varm stekepanne med smør eller margarin. Skru ned til middels varme og etterstek i 6-8 minutter.
  • Ta bollene ut av pannen. Ha fløte, sennep og honning i pannen og visp godt. Kok opp og la sausen småkoke til den tykner. Smak til med salt og pepper.
  • Ha bollene i sausen og dryss over grovhakket bladpersille og revet sitronskall før servering.
  • Skrell poteter, del dem i biter og ha dem i en kasserolle. Kok potetene møre i usaltet vann, ca. 10 minutter. Sil av vannet og tilsett melk, smør og krydder. Bruk en potetstamper og mos potetene.
  • Server kjøttbollene med fløtesaus, potetmos og blandet salat.
Kilde: matprat.no
Print