Kjøttboller-i-fløtesaus

Kjøttboller i fløtesaus

20-40 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Dette er kjøttboller som de gjør det i Sverige, med fløtesaus med honning, sennep, sitron og persille. Servert med potetmos og en bolle salat blir dette en kjempegod og snarlaget hverdagsrett som både barn og voksne vil like.
PORSJONER4

Ingredieser

FLØTESAUS

POTETMOS

SALAT

Fremgangsmåte

  • Bland sammen alle ingrediensene til kjøttboller, og form til små boller. Stek bollene i en varm stekepanne med smør eller margarin. Skru ned til middels varme og etterstek i 6-8 minutter.
  • Ta bollene ut av pannen. Ha fløte, sennep og honning i pannen og visp godt. Kok opp og la sausen småkoke til den tykner. Smak til med salt og pepper.
  • Ha bollene i sausen og dryss over grovhakket bladpersille og revet sitronskall før servering.
  • Skrell poteter, del dem i biter og ha dem i en kasserolle. Kok potetene møre i usaltet vann, ca. 10 minutter. Sil av vannet og tilsett melk, smør og krydder. Bruk en potetstamper og mos potetene.
  • Server kjøttbollene med fløtesaus, potetmos og blandet salat.
Kilde: matprat.no
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest