Kjøttboller i mandelsaus

Kjøttboller i mandelsaus
PORSJONER6

Ingredieser

Mandelsaus

Fremgangsmåte

  • Tilsett kjøttdeig i en bolle sammen med brødrasp, løk, hvitløk, persille og egg, og krydre godt med muskat litt salt og pepper. Elt ingrediensene til en glatt kjøttdeig.
  • Ha litt mel på en tallerken. Ta litt mel på hendene, og form kjøttdeigen til 30 jevnstore boller. Rull hver bolle i mel, så den blir dekket. Varm olivenoljen i en stor stekepanne. Stek noen kjøttboller om gangen, i 4-5 minutter, til de blir brune rundt om. Ta de opp med en hullsleiv, og legg de til side.
Mandelsaus
  • Finhakk mandler og hvitløk. Varm olivenoljen i stekepannen. Tilsett brødet i pannen sammen med mandlene. La det surre under omrøring til det er gyllenbrunt. Tilsett hvitløken, og fres den i 30 sekunder. Hell på vinen, og kok i 1-2 minutter. Smak til, og la sausen bli litt avkjølt. Kjør sausen og grønnsakbuljongen glatt i en kjøkkenmaskin. Hell sausen tilbake i stekepannen.
  • Legg de stekte kjøttbollene forsiktig i sausen, og la de trekke over svak varme i 25 minutter, til kjøttbollene er møre. Ha kjøttboller og saus over i et varmt, dypt fat, drypp litt sitronsaft over og dryss med hakket persille.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken