Kjøttboller-med-brokkoli-og-søtpotetmos-1

Kjøttboller med brokkoli og søtpotetmos

20-40 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Kjøttboller er favorittmat for alle, og kan brukes til nesten alt – til middag, på tapasbordet, på grillspyd, på pizza eller i matpakka. Eksperimenter med smakstilsetninger, kjøttbollene kan godt være hotte og krydrede, eller søte med hakket frukt og nøtter. Her serverer vi dem med brokkoli og søtpotetmos. 
PORSJONER4

Ingredieser

Søtpotetmos

Fremgangsmåte

  • Bland sammen alle ingredienser til kjøttbollene, og form små boller.
  • I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke mager kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.
  • Brun kjøttboller raskt i en varm stekepanne med margarin eller olje. Skru ned til middels varme og etterstek i 8-10 minutter.
  • Kjøttbollene kan eventuelt brunes i panne, legges over i en ildfast form og etterstekes i stekeovn på 200 °C noen minutter.
  • Skrell potet og gulrot. Del i grove biter og kok dem møre i en kjele med vann. Hell av vannet, og mos dem sammen med smør og fløte. Smak til med salt og pepper.
  • Del brokkoli i mindre buketter. Kok brokkolibuketter så vidt møre i en kjele med lettsaltet vann, 2-4 minutter.
  • Server saftige kjøttboller med søtpotetmos og brokkoli.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest