Kjøttboller med kremet saus
Til oppskriften

Kjøttboller med kremet saus

Dette er en fint krydret, deilig rett. Her serveres kjøttbollene med en kremet saus. 
20-40 min
Middels
Middag
Danmark
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bløt loffskivene i lunkent vann. Skrell og finhakk løken. Skyll persillen, og rist den tørr. Finhakk bladene.
  • Klem vannet ut av loffskivene, og knus de med en gaffel. Arbeid det malte kjøttet sammen. Rør inn loff, løk, persille, most ansjos, egg, salt og pepper. Form farsen til 16 frikadeller. Legg de på en vætet fjel.
  • Smelt smør eller margarin i en stor, vid kjele. Rør inn mel, og la det bli en anelse gyllent. Rør hele tiden. Spe med buljong. Rør hele tiden, og la sausen koke opp mellom hver gang du sper den, slik at den ikke får klumper.
  • Rør inn fløte og presset sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Legg frikadellene i sausen, og la de trekke på svak varme til de er gjennomkokte, ca 15 min. Rør til slutt kapers inn i sausen.

tilbehør

  • Server kjøttbollene med kokte poteter og en frisk salat.
Print