Kjøttboller med tomatsaus og parmesan

Kjøttboller med tomatsaus og parmesan

Over 60 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Det er den kjempegode tomatsausen som "gjør" denne pastaretten. Topp med litt frisk basilikum, og suksessen er et faktum. Lag dobbel porsjon tomatsaus og frys ned til siden. 
PORSJONER4

Ingredieser

tomatsaus

kjøttboller

-

Fremgangsmåte

tomatsaus

  • Skjær løk, hvitløk og fennikel i små biter og fres i olje i en kjele. Tilsett rødvin og kok det i 7-10 minutter.
  • Skjær tomater i biter og ha i kjelen. Tilsett tomatpuré og de hakkede hermetiske tomatene og la det koke opp.
  • Etter at det har kokt noen minutter, tilsettes kyllingkraften.La sausen småkoke en times tid. Rør om av og til.
  • Tilsett hakket, frisk basilikum (timian og oregano kan også brukes) mot slutten av koketiden. Smak til med salt og en liten klype sukker for å runde av smaken.

Kjøttbollene

  • Riv og bløtlegg brødet i kaldt vann i 5 minutter.
  • Finhakk hvitløk. Pisk eggene i en stor bolle og tilsett karbonade, parmesan, hakket kruspersille, salt og pepper. Klem ut vannet av brødet og bland grundig med det øvrige.
  • Form deigen til små kjøttboller og stek dem i solsikkeolje i en stekepanne på middels varme på alle sider - 4-5 minutter.
  • Kok pastaen "al dente". Varm opp tomatsausen og legg kjøttbollene i så de blir varme.
  • Serveres rykende varmt med revet parmesan på toppen og gjerne en deilig salat til.
  • * timian og oregano kan også brukes
Kilde: frukt.no
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest