Kjøttkaker med feta
Til oppskriften

Kjøttkaker med feta

20-40 min
Middels
Koldtbord
PORSJONER24 kaker

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Ha loffskivene i en bolle, dekk med vann og klem ut så mye vann som mulig. Ha loffen i en bolle sammen med kjøttdeig, bladpersille, mynte, løk, egg, pepper og 1/2 ts salt. Kna blandingen for hånd i 2- 3 minutter, jevn ut klumper av kjøttdeig og eventuelle store loffbiter med fingrene. Blandingen skal være jevn og slippe bollen. Dekk til og sett i kjøleskapet i 30 minutter.
  • Ha melet på en tallerken. Ta en strøken spiseskje av kjøttdeigblandingen og rull til en avlang pølse som klappes flat i hånden. Legg en osteterning i midten og en ny, flatklemt porsjon kjøttdeig oppå osten. Klem kjøttdeigen sammen i begge ender og rull til en 6 cm avlang kjøttkake. Gjenta med resten av kjøttdeigen.
  • Varm opp 2 cm olje i en tykkbunnet kjele til 180 °C eller til en loffterning blir gyllen på 15 sekunder. Vend kakene i hvetemel, rist av det overflødige og stek dem i flere omganger i 3- 5 minutter eller til de er brune og gjennomstekte. Legg dem til avrenning på krøllet tørkepapir. Serveres varme.
Print