Kjottkaker-med-stuet-kål
Til oppskriften

Kjøttkaker med kålstuing

Kjøttkaker til middag er god tradisjonsmat. Her servert med kokte poteter, kålstuing og tyttebær. Ta frem foodprocessoren og lag dette knallgode måltidet!
40-60 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Brun saus

Kålstuing

Fremgangsmåte

  • Bruke en foodprocessor. Ha alle ingrediensene i bollen og kjør ca. 10-20 sekunder til farsen er jevn og fin. Se hvordan du lager kjøttkaker her!
  • Du kan også lage farsen for hånd: Rør salt godt inn i kjøttdeigen. Rør inn krydder og potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen.
  • Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din, og kaldt vann.
  • Ha smør i en middels varm stekepanne, og stek kakene i ca. 2 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
  • Lag brun saus ved å smelte smøret i en kjele. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Ha kakene over i brun saus og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt), eller til du er ferdig med resten av komponentene i retten.
  • Kok poteter.
  • Lag kålstuing. Del kålen i terninger og kok den sammen med vann og salt, ca 15 minutter, til den er gjennomkokt.
  • Smelt smør i en kjele og tilsett melet. Spe med kokekraft fra kålen, og melk til du får en litt tykk konsistens. La sausen koke ca 5 minutter. Smak til med muskat, salt og pepper, tilsett den kokte kålen.
  • Tips: For ekstra fyldig saus tilsett litt fløte.
  • Server kjøttkakene med brun saus, poteter, kålstuing og rørte tyttebær.
  • Tradisjonelle kjøttkaker lages av kjøttdeig, men kan like gjerne lages av kyllingkjøttdeig. Kyllingkjøttdeig inneholder ca. 7-9 % fett og kan brukes på akkurat samme måte som vanlig kjøttdeig.
Kilde: matprat.no 
Print