Kjøttkaker-med-kålstuing-1

Kjøttkaker med kålstuing

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Her er en oppskrift på en av de norske middagsklassikerne: kjøttkaker med brun saus og kålstuing. 
PORSJONER4

Ingredieser

Kjøttkaker

brun saus

KÅLSTUING

Fremgangsmåte

Kjøttkaker

  • Arbeid salt inn i kjøttdeig til den er seig. Rør inn pepper, muskatblomme, ingefær og potetmel. Spe med væske, litt om gangen. Form farsen til runde kaker, og stek dem i noen minutter på hver side i smør i en panne på middels sterk varme.
  • Ha ferdigstekte kaker over i en gryte med litt vann, og la dem trekke. Eller ha dem rett i den ferdige brune sausen.

BRUN SAUS

  • Lag jevning ved å blande mel og melk i et tett glass eller en mikromikser, og bland eller rist det til det er klumpfritt. Kok opp kraft eller sjy, og hell i jevningen i en tynn stråle. Rør hele tiden, så det ikke blir klumper.
  • Rør til sausen koker opp, og la den småkoke i ca. 5 minutter. Sausen kan farges med litt sukkerkulør eller soyasaus. Smak til med salt.

KÅLSTUING

  • Finsnitt kål og kok den i lettsaltet vann til den er myk. Hell av kokevannet. Smelt smør og rør inn mel. Spe med melk og rør hele tiden, slik at sausen blir helt jevn. Smak til med salt og bland kålen i. Smak stuingen godt til.
  • Server kjøttkakene med kålstuing og tyttebærsyltetøy.
Kilde: tine.no
Populære oppskrifter den siste uken