Kjøttkaker-med-ost-og-persille
Til oppskriften

Kjøttkaker med persille og ost

Lag disse kjøttkakene til middag, kveldskos eller sett de på festmenyen. De er lekre å se på, og smaker nydelig.
40-60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Saus

Fremgangsmåte

  • Skjær loffskiven i terninger, og dynk den med lunkent vann. Legg den til side. Rens, skyll og finhakk vårløken. Skyll og tørk persillen. Finhakk den. Varm 1 ss olje i en stekepanne. Fres vårløk og persille, og sett det til side. Riv osten grovt.
  • Klem vannet ut av brødterningene. Ha de i en bolle sammen med kjøttdeig, karbonade og ost. Tilsett vårløkblandingen, og rør inn egg, salt og pepper. Form farsen til 8 kjøttkaker.
  • Smelt smøret i en stekepanne. Stek kakene på middels sterk varme i 15-20 min.

Saus

  • Kok ut stekepannen med hvitvin. Rør inn fløte, og la sausen få et oppkok. Smak til med soyasaus, sherry og hvit pepper.

tilbehør

Print