Kjøttkaker-1
Til oppskriften

Kjøttkaker

En god tilmålt dose tradisjonelle kjøttkaker gjør underverker for både kropp og sjel. Ta frem foodprocessoren og lag dette knallgode måltidet!
20-40 min
Middels
Middag, Tradisjon
Norge
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bruke en foodprocessor. Ha alle ingrediensene i bollen og kjør ca. 10-20 sekunder til farsen er jevn og fin.
  • Du kan også lage farsen for hånd: Rør salt godt inn i kjøttdeigen. Rør inn krydder og potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen.
  • Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din, og kaldt vann.
  • Ha smør eller olje i en middels varm stekepanne, og stek kakene i ca. 2 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
  • Lag brun saus, etter anvisning på pakken.
  • Ha kakene over i brun saus og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt).
  • Kok potet.
  • Rens rosenkål og kok den i lettsaltet vann til den har litt tyggemotstand ("al dente"), ca. 4 minutter.
  • Server kjøttkakene med brun saus, poteter, rosenkål og rørte tyttebær.
  • Tradisjonelle kjøttkaker lages av kjøttdeig, men kan like gjerne lages av kyllingkjøttdeig. Kyllingkjøttdeig inneholder ca. 7-9 % fett og kan brukes på akkurat samme måte som vanlig kjøttdeig.
Kilde: matprat.no Foto: Aina C. Hole
Print