Kjøttkaker-1

Kjøttkaker

20-40 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
En god tilmålt dose tradisjonelle kjøttkaker gjør underverker for både kropp og sjel. Ta frem foodprocessoren og lag dette knallgode måltidet!
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bruke en foodprocessor. Ha alle ingrediensene i bollen og kjør ca. 10-20 sekunder til farsen er jevn og fin.
  • Du kan også lage farsen for hånd: Rør salt godt inn i kjøttdeigen. Rør inn krydder og potetmel og spe med melk eller vann, litt av gangen.
  • Form farsen til runde kaker ved hjelp av en skje, hånden din, og kaldt vann.
  • Ha smør eller olje i en middels varm stekepanne, og stek kakene i ca. 2 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
  • Lag brun saus, etter anvisning på pakken.
  • Ha kakene over i brun saus og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt).
  • Kok potet.
  • Rens rosenkål og kok den i lettsaltet vann til den har litt tyggemotstand ("al dente"), ca. 4 minutter.
  • Server kjøttkakene med brun saus, poteter, rosenkål og rørte tyttebær.
  • Tradisjonelle kjøttkaker lages av kjøttdeig, men kan like gjerne lages av kyllingkjøttdeig. Kyllingkjøttdeig inneholder ca. 7-9 % fett og kan brukes på akkurat samme måte som vanlig kjøttdeig.
Kilde: matprat.no Foto: Aina C. Hole
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest