kjøttmolja-fra-troms

Kjøttmølja fra Troms

Over 60 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
På den tiden man ikke hadde frysemuligheter, ble kjøttet brukt som ferskt og saltet utover høsten. Både i innlandet og ved kysten var sauekjøtt en del av matkulturen.  
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Del kjøttet i passe store stykker, ca 3x4 cm.
  • Del grønnsakene i passe store biter, ca 2x2 cm.
  • Ha kjøtt og grønnsaker i en kjele. Hell på vann til det dekker og kok til kjøttet er passe mørt, ca. 45 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Serveres i store dype tallerkener med skje, kniv og gaffel, med hjemmelaget flatbrød ved siden av. Bløt flatbrødet i møljekraften.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest