Kjøttpudding med tomatsaus

Kjøttpudding med tomatsaus

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Alle liker denne kjøttretten - fordi den smaker godt, og fordi den er enkel å lage. 
PORSJONER4

Ingredieser

tomatsaus

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 175 °C.
  • Smør en ildfast form, ca 18 x 9 cm stor, med smør eller margarin.
  • Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skyll chilipepperen, og ta ut frøene. Finhakk fruktkjøttet.
  • Ha kjøttdeigen i en bolle, og rør inn løk, hvitløk, chili, solsikkekjerner, ingefær, pepper, eggehviter, griljermel og sammalt mel.
  • Ha farsen i formen. Jevn overflaten med en vætet slikkepott.
  • Stek kjøttbrødet i ca 45 min, til det er gjennomstekt. La kjøttbrødet hvile ca 15 min etter steking før det hvelves på en fjel og skjæres i skiver.
  • Skjær løken i tynne ringer. Ha tomater, chilisaus, solsikkekjerner, persille, eddik og buljong i en kjøkkenmaskin. Kjør blandingen til en glatt saus. Hell sausen i en kjele, og tilsett sjalottløken. Kok opp, og server.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest