Klar-bidos-1

Klar bidos

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Denne bidos oppskriften er en litt mer moderne utgave av den klassiske samiske retten med masse god kraft og gode grønnsaker. 
PORSJONER5

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet i store terninger. Kok opp vann og ha i kjøttet. Kok opp på nytt og skum godt av. Tilsett løk og la Bidosen trekke på svak varme en halvtimes tid. Tilsett poteter delt i 4 og gulrøtter i ringer/terninger.
  • La gryta trekke i ca. 20 minutter til kjøtt og grønnsaker er møre. Smak til med salt og pepper. Dryss over finsnittet vårløk eller gressløk før servering.
  • Bidos serveres i dype tallerkener og spises med skje. Vanlig tilbehør er brød, flatbrød eller vørterkake.
Kilde: matprat.no Foto: Esten Borgos
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest