Klar-bidos-1

Klar bidos

20-40 min
Middels
Print
Denne bidos oppskriften er en litt mer moderne utgave av den klassiske samiske retten med masse god kraft og gode grønnsaker. 
PORSJONER5

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet i store terninger. Kok opp vann og ha i kjøttet. Kok opp på nytt og skum godt av. Tilsett løk og la Bidosen trekke på svak varme en halvtimes tid. Tilsett poteter delt i 4 og gulrøtter i ringer/terninger.
  • La gryta trekke i ca. 20 minutter til kjøtt og grønnsaker er møre. Smak til med salt og pepper. Dryss over finsnittet vårløk eller gressløk før servering.
  • Bidos serveres i dype tallerkener og spises med skje. Vanlig tilbehør er brød, flatbrød eller vørterkake.
Kilde: matprat.no Foto: Esten Borgos