Klassisk fiskesuppe

Klassisk fiskesuppe

20-40 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Prøv denne klassiske fiskesuppen på en kald høstkveld. Du kan velge din favorittfisk enten det er hyse, torsk eller steinbit, alle passer i denne suppen. 
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skjær fisken i terninger og halvparten av gulrot i tynne strimler.
  • Skjær sellerirot, persillerot og resten av gulrot i små terninger.
  • Smelt smør, rør inn mel og spe med fiskekraft til en klumpfri suppe.
  • Tilsett grønnsaksterningene og kok suppen i ca. 15 minutter.
  • Ta grønnsakene ut av suppen.
  • Press saft av sitron og rør sammen karri, kajennepepper, eggeplomme og kremfløte.
  • Rør blandingen inn i suppen og gi den et raskt oppkok under omrøring.
  • Tilsett fisk og gulrotstrimler, og la suppen trekke til fisken er ferdig, ca. 5 minutter.
  • Smak til med salt.
  • Server suppen med gressløk drysset over, og med brød ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest