Rakfisk0
Til oppskriften

Klassisk rakfisk

Rakfisk er en gammel norsk mattradisjon som går tilbake til middelalderen. Her får du oppskriften på klassisk rakfisk med kokte mandelpoteter, smør, rømme, finsnittet rødløk. purre og god lefse.
20-40 min
Enkel
Fisk, Tradisjon
Norge
Forrett, Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær hodet av fisken. Ta tak i ryggbenet og riv det forsiktig ut. Fjerne skinnet. Skjær filetene i skiver på ca 2 cm bredde. Finhakk rødløk og purre.
  • Server fisken med potet, rømme, rødløk. purre og lefse.
  • Tips! Her er oppskriften beregnet som en forrett, skal du spise rakfisk til hovedrett bør du beregne ca 200 g per porsjon + mer av poteter, rømmer, grønnsaker og lefser.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Print