Meny

Klassisk reinsdyrstek

Klassisk-reinsdyrstek

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Klassisk reinsdyrstek

Reinsdyrstek er ikke bare eksklusiv mat, men også eksotisk og mager mat. Her er oppskriften trinn for trinn på hvordan du lager den deilige, klassiske varianten, med rosenkål, bacon og rørte tyttebær.
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skrell gulrot, løk og sellerirot og kutt dem i grove biter. Legg grønnsakene i en langpanne eller ildfast form.
  • Gni inn reinsdyrsteken med salt og pepper.
  • Brun den raskt på alle sider i en varm stekepanne med smør.
  • Legg steken over grønnsakene i langpannen, stikk inn et steketermometer og hell på vann. Sett langpannen i ovn på 125 °C. Når steketermometeret viser ca. 70 °C har steken en rosa snittflate og ved ca. 76 °C er den gjennomstekt, dette tar ca. 2 timer. La steken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.
  • Skrell sjalottløk og del sopp i båter. Stek dette i en stekepanne med smør og legg det i ildfast form Sett den inn i stekeovnen sammen med steken.
  • Kutt bacon i terninger og rens rosenkål. Kok opp vann, tilsett salt og kok rosenkål knapt mør, ca. 4 minutter. Stek bacon sprøtt i varm panne med smør. Hell av vannet på rosenkålen og ha dem over i pannen.
  • Ta av "strømpen", skjær steken i pene skiver og anrett på fat sammen med grønnsakene.Server gjerne med rørte tyttebær, kokte poteter og viltsaus.
Kilde: matprat.no Foto: Studio Dreyer-Hensley

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også