Klippfisk og tomatsaus
40-60 min
Middels
Bacalao lages vanligvis i gryte, men her serverer du kokt klippfisk med tomatsaus og poteter ved siden av. Denne oppskriften er en smakfull rett til enhver anledning.
PORSJONER4
Ingredieser
- 600 g renset klippfisk utvannet
- 1 l vann
- 1 terning fiskebuljong
- 2 fedd hvitløk
- 2 stk sitronbåter
- 1 dl eplejuice
- 0,5 ts hel sort pepper
tomatsaus
- 3 stk sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 0,25 stk rød chili
- 5 stk soltørket tomat
- 1 ts tomatpure
- 2 ss olivenolje
- 12 grønne oliven
- 4 stilker gressløk
- 400 g hakkede tomat hermetiske
- 1 ts honning
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts pepper
- 12 stk cherrytomater
Tilbehør
Fremgangsmåte
- Skjær fisken i serveringsstykker.
- Hell vannet i en gryte og tilsett buljongterning.
- Rens og kutt hvitløk i små biter. Tilsett hvitløk, sitronbåter, eplejuice og hel pepper i gryten.
- Kok opp og la buljongen trekke i 10 minutter. Legg fiskestykkene i buljongen, og la dem trekke i ca. 10 minutter.
Tomatsaus
- Vask og skrell sjalottløk og hvitløk. Vask og rens chili. Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og soltørkede tomater.
- Surr sjalottløk, hvitløk, chili, soltørkede tomater og tomatpuré i olivenolje i en kasserolle.
- Fjern steinene i oliven, og grovhakk dem. Finhakk gressløk. Ha hakkede oliven og finhakket gressløk i kasserollen og tilsett hakkede tomater.
- Kok opp og la sausen småkoke i noen minutter.
- Smak til med honning, salt og pepper, og ha i cherrytomater rett før servering.
- Server fisken med tomatsausen og kokte eller ovnsstekte poteter ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Studio Dreyer-Hensley