Klippfisk-på-portugisisk-vis-1

Klippfisk på portugisisk vis

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Dette er en smakfull variant av bacalao på portugisisk vis. Oppskriften er enkel og kan lages i langpanne til mange. Inviter dine venner på en portugisisk aften! 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær klippfisk i serveringsstykker.
  • Vask og skrell potetene, og skjær dem i tynne skiver. Kok potetene i 5 minutter.
  • Vask og rens paprika, og skjær dem i biter. Rens og skjær løk i skiver. Rens og finhakk hvitløk og oregano.
  • Legg klippfiskstykkene i en smurt ildfast form.
  • Legg potet, paprika, løk og hvitløk i formen sammen med klippfisken.
  • Drypp olivenolje over klippfisken og grønnsakene, dryss på finhakket oregano og legg i laurbærblad.
  • Stek i ca. 35 minutter på midterste rille i stekeovnen.
  • Sett formen på bordet, og maten er servert.
  • Tips: Klippfisk som skal stekes må vannes ekstra godt ut. Steketiden blir lengre hvis potetskivene er tykke og fiskestykkene store.
Kilde: godfisk.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest