Klippfiskboller-1

Klippfiskboller

40-60 min
Middels
Print
Dette er en oppskrift inspirert av Portugal der en herlig blanding av klippfisk, potet, hvitløk og pepper blir frityrstekt i små boller. Server klippfiskbollene med en frisk salat. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Del klippfisk i store stykker og kok dem i ca. 10 minutter i så mye vann at det akkurat dekker klippfisken.
  • Flak og riv klippfisken i lange fibre.
  • Skrell potet, kok dem møre og mos dem.
  • Skill egg.
  • Pisk eggehvite.
  • Finhakk løk, hvitløk og bladpersille.
  • Bland forsiktig klippfisk og most potet med eggeplommer, løk, hvitløk og bladpersille.
  • Bland massen godt med hendene eller en tresleiv.
  • Vend i eggehvite.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Form massen med to spiseskjeer til jevne boller.
  • Friter bollene i rikelig varm olje og legg dem over på tørkepapir.
  • Server klippfiskbollene med salat og cherrytomater.