Meny
Koking-av-grønnsakkraft-1
Enhver god kraft baseres på grønnsakenes fire store: gulrot, purre, løk og sellerirot, men du kan koke kraft av andre grønnsaker også. Å koke kraft er en fin måte å bruke opp grønnsaker man har til overs på. Persillerot, kålrot, tomat, all slags løk og pastinakk, for å nevne noen, passer også yppelig. En suppekvast som på fagspråket kalles bouquet garni, hører med i kraften. 
Porsjoner1
Ingredieser
bouquet garni
Fremgangsmåte
  • Rens og skjær grønnsakene i terninger. Ha dem over i en kjele og hell på kaldt vann.
  • Kok opp og skum av.
  • Surr ingrediensene til bouquet garni (suppekvasten) sammen med en hyssing og legg den i grønnsakkjelen.
  • La det trekke i 40-50 minutter.
  • Sil kraften.
  • Tips: Grønnsakene kan selvfølgelig brukes.
  • Hjemmelaget grønnsakkraft er den beste basis til enhver suppe eller gryterett og er også flott som basis til mange sauser. Den er fin å fryse, f.eks. i isbiteposer/former. Da er det lett å ta ut en og en til matlagingen.
Kilde: frukt.no Foto: Synnøve Dreyer

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter