Kokt juletorsk

 

Kokt juletorsk

20-40 min
Enkel
Print
Kokt juletorsk 'Julemat fra havet'
PORSJONER4

Ingredieser

  • 800 g ryggfilet av torsk
  • 2 ss salt pr. liter kokevann

Tilbehør

Eggesmør

  • 1 dl kokekraften fra fisken
  • 100 g smør
  • 2 hardkokte egg i små terninger

Fremgangsmåte

  • Del torskefiléten i serveringsstykker og strø litt salt over.
  • Kok opp vann, bruk lav kjele eller panne med lokk.
  • Legg de oppdelte fiskestykkene i vannet, og la fisken trekke ved svak varme til den er kokt, ca 5 minutter. Ta fiskestykkene ut og legg dem på varme tallerkener eller fat.

Eggesmør

  • Smelt smøret og bland det med kokende kraft. Tilsett eggbitene rett frø servering.
  • Kokekraften gjør eggesmøret lettere.
  • Server den kokte torsken med eggesmør, kokte gulrøtter småløk og dillpoteter.
Kilde: godfisk.no Foto: Lauritzen og Westhammer