Kokt-laks-med-hollandaise

Kokt laks med hollandaise

20-40 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Denne oppskriften smaker det godt med kokte asparges til.
PORSJONER4

Ingredieser

Hollandaise

Fremgangsmåte

  • Ha vin, buljong, sitronsaft og løkskiven i en lav kjele og kok opp. Skru ned varmen så væsken så vidt småkoker.
  • Legg laksefiletene den småkokende buljongen. La fisken trekke forsiktig i ca. 5-6 minutter eller til den er kokt. Ta fisken ut av kjelen og la den renne av på et tørkepapir. Dekk med folie så den holder seg varm.

Hollandaise

  • Kjør eggeplommene i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser i 10 sekunder. Hell det varme smøret i en langsom stråle ned i eggene.
  • Tilsett sitronskall og sitronsaft og miks videre i 30 sekunder eller til sausen tykner.
  • Anrett fisken på tallerkenene. Server med hollandaise, kokte poteter og kokte asparges. Serveres straks.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest