Kokt-laks-med-hollandaise
Til oppskriften

Kokt laks med hollandaise

Denne oppskriften smaker det godt med kokte asparges til.
20-40 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Hollandaise

Fremgangsmåte

  • Ha vin, buljong, sitronsaft og løkskiven i en lav kjele og kok opp. Skru ned varmen så væsken så vidt småkoker.
  • Legg laksefiletene den småkokende buljongen. La fisken trekke forsiktig i ca. 5-6 minutter eller til den er kokt. Ta fisken ut av kjelen og la den renne av på et tørkepapir. Dekk med folie så den holder seg varm.

Hollandaise

  • Kjør eggeplommene i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser i 10 sekunder. Hell det varme smøret i en langsom stråle ned i eggene.
  • Tilsett sitronskall og sitronsaft og miks videre i 30 sekunder eller til sausen tykner.
  • Anrett fisken på tallerkenene. Server med hollandaise, kokte poteter og kokte asparges. Serveres straks.
Print