Kokt-lammelaar
Til oppskriften

Kokt lammelår med grønnsaker og saus

I denne retten bruker du flatbiff av lam. Den sitter på innsiden av lammelåret og er et flott lite kjøttstykke på 3-400 gram. Lam har som alt annet kjøtt utallige variasjonsmuligheter. Det spesielle med lammekjøtt er at det egner seg til de fleste retter enten det er kremete sauser eller sterkt krydder. Hva med å prøve en spennende rett som innbakt lam, du vil garantert imponere både familie og venner.  
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER6

Ingredieser

Saus

Fremgangsmåte

  • Legg lammelåret i en kjele. Ha på vann til det dekker hele låret.
  • Tilsett salt, løk i båter og en gulrot i skiver. La det koke opp. La det småkoke i to til to og en halv time. Skum av underveis.
  • Rens og del opp resten av grønnsakene i passende biter. Kokes for seg i en egen kjele med salt.
  • Sil kraften. Smelt smøret i en kjele. Rør inn hvetemel til en jevning. Hell på kraft. Rør godt og la det koke i 10 minutter. Ha i fløte og dill.
  • Legg låret på et litt dypt fat. Dander grønnsakene rundt fatet og hell over sausen.
Print