Kokt-lammelår-med-grønnsaker-og-saus

Kokt lammelår med grønnsaker og dillsaus

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Har du forsøkt å koke lammelåret noen gang? Resultatet er mørt og saftig kjøtt, og bonusen er en nydelig kraft til å lage saus av. En lys, mild veloutésaus med dill smaker nydelig til.
PORSJONER6

Ingredieser

Saus

Til servering

Fremgangsmåte

  • Legg lammelåret i en kjele stor nok til å romme hele låret, for eksempel en oval fiskekjele.
  • Del grønnsakene i biter og legg dem i kjelen. Hell på vann til det dekker og tilsett salt, pepper, laurbærblad, timian og rosmarin. Kok opp, senk varmen og la låret trekke i 2 – 2 ½ time, til det har en kjernetemperatur på 68-70 °C.
  • Løft kjøttet ut av kjelen og legg det på et fat. Hold det varmt.
  • Sil kraften.
  • Rens og del nepe, gulrot og kålrot i omtrent like store biter. Kok dem knapt møre i litt av kraften. Legg i ertene helt på slutten av koketiden.
  • Smelt smør i en liten kjele. Rør inn hvetemel. Spe med varm kraft til du har en passe tykk saus. La sausen småkoke i 10 minutter. Hell i fløte og smak til med litt salt og pepper. Finhakk dill og bland inn i sausen rett før servering.
  • Skjær lammelåret i skiver og server med grønnsaker, saus og poteter.
  • Tips! Har du ikke en stor nok kjele, kan du skjære av skanken i kneleddet og legge den i kjelen sammen med resten av låret.
  • Tips! I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek.
Kilde: matprat.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest