Meny
Kokt-skrei-med-fennikel-stuing-og-gulrerøtter-1

Kokt skrei med fennikel- stuing og gulrerøtter

Gjør litt ekstra ut av hverdagsmiddagen. Dette er oppskriften på kokt skrei, der den milde dampende fisken møter en stuing av den smaksrike fennikelen. Må prøves! 
Porsjoner4
Ingredieser
Fennikelstuing
Fremgangsmåte
  • Rens skreisskivene og la dem ligge i kaldt vann i minst 1 time før koking.
  • Kok opp vann med salt og legg i skreisskivene.
  • La vannet koke opp på nytt før du trekker kokekaret til side og lar skreien trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 7 minutter avhengig av tykkelsen på skreiskivene.
Fennikelstuing
  • Finhakk fennikelens grønne dusker sammen med persille og sett tilside.
  • Skjær resten av fennikel og løk i tynne båter, og kok i vann til de er møre.
  • Tilsett fløte og kok til det tykner litt. Jevn gjerne med litt maisennajevner om nødvendig.
  • Smak til med salt og pepper, og dryss hakket fennikel og persille over.
  • Server skrei på varme tallerkener med fennikelstuing, kokte gulrøtter og potet. Pynt gjerne med båter av sitron hvis du har det.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter