Meny
Kokt-skrei-med-spekeskinke-1
Komplisert tilbehør er ikke en selvfølge når du skal lage en god middag. Asparges, spekeskinke og litt sitronolje er alt du trenger for å få et godt skreimåltid. 
Porsjoner4
Ingredieser
asparges
tilbehør
Fremgangsmåte
  • Skjær skreifileten i serveringsstykker.
  • Kok opp vann, tilsett salt og eddik, og ha i skreistykkene når vannet koker.
  • Skru varmen ned og la fisken trekke til den er akkurat gjennomkokt, 6-8 minutter. Det er viktig at vannet ikke boblekoker, da blir fisken tørr.
  • Stek spekeskinke i en tørr stekepanne til den er sprø.
Asparges
  • Kok asparges i lettsaltet vann tilsatt smør i 2-3 minutter. Skyll dem i iskaldt vann så snart de er tatt opp av vannet og ha litt sitronsaft over dem.
  • Rør sammen sitronsaft og olivenolje rett før servering.
  • Server skreien med asparges, spekeskinke og kokte poteter ved siden av, og litt sitronolje rundt.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
[lmt-post-modified-info]

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter