Kokt-skrei-med-spekeskinke-1

Kokt skrei med spekeskinke

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Komplisert tilbehør er ikke en selvfølge når du skal lage en god middag. Asparges, spekeskinke og litt sitronolje er alt du trenger for å få et godt skreimåltid. 
PORSJONER4

Ingredieser

asparges

tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skjær skreifileten i serveringsstykker.
  • Kok opp vann, tilsett salt og eddik, og ha i skreistykkene når vannet koker.
  • Skru varmen ned og la fisken trekke til den er akkurat gjennomkokt, 6-8 minutter. Det er viktig at vannet ikke boblekoker, da blir fisken tørr.
  • Stek spekeskinke i en tørr stekepanne til den er sprø.

Asparges

  • Kok asparges i lettsaltet vann tilsatt smør i 2-3 minutter. Skyll dem i iskaldt vann så snart de er tatt opp av vannet og ha litt sitronsaft over dem.
  • Rør sammen sitronsaft og olivenolje rett før servering.
  • Server skreien med asparges, spekeskinke og kokte poteter ved siden av, og litt sitronolje rundt.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest