19106653
Til oppskriften

Komper med allehånde

Komper med allehånde som serveres med smør og rørte tyttebær.
40-60 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Fyll

Til koking

Til servering

Fremgangsmåte

Fyllet

  • Skjær flesket i terninger. Skrell og finhakk løken. Stek flesk og løk, men løken skal ikke bli brent kun blank. Ha i allehånde og pepper. La fyllet renne av i et dørslag.
  • Mos potetene. Visp eggene sammen. Bland poteteene med egg, salt og så mye mel att det blir en fast og tørr deig. Bland deigen godt.
  • Lag en rull av deigen og skjær den i 20 like deler. Rull de til runda boller og lag en liten fordypning i midten. Legg fyllet i gropen og klem igjen hullet.
  • Kok opp vann og salt i en stor kjele. La de småkoke, ett lag av gangen, i 10-15 minutter Ta opp med en hullsleiv. Server med smør og rørt tyttebær.
Print