Konfektmoussekake-1.jpg-1

Konfektmoussekake

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Denne festkaken er faktisk ikke så vanskelig å lage som det kan se ut til. Smaken er helt nydelig! 
PORSJONER1

Ingredieser

Nøttebunn

Sjokolademousse

Glasur

Pynt

Fremgangsmåte

  • Pisk eggehviter nesten stivt, tilsett sukker og siktet mel.
  • Ha hassselnøttene i en hurtigmikser. Bland det forsiktig sammen. Ha røren i en bakepapirkledd springform (24 cm).
  • Stek bunnen ved 180º C i ca. 15 minutter. Avkjøl. Ta bunnen ut av formen og legg bunnen på et fat og sett på formringen rundt.
  • Visp sammen eggeplommer, sukker og 1 dl fløte og ha det i en kjele. Varm opp til den tykner, rør hele tiden.
  • Smelt sjokoladen i vannbad, bland den i den varme eggekremen og rør godt. Avkjøl massen litt.
  • Legg gelantinplatene i vann ca. 5 minutter og smelt dem i kokende vann.
  • Pisk resten av fløten stiv og bland den godt inn i sjokolademassen (bruk en slikkepott). Tilsett gelatin i en tynn stråle og smak til med konjakk.
  • Hell sjokolademoussen over nøttebunnen (som står i formen). La kaken stå i kjøleskapet over natten. (Kan settes i fryseren når den er stiv. Dekk den til, tines i kjøleskap og ha over glasuren)
  • Smelt sjokolade og smør i en bolle i vannbad. Kok opp fløten og avkjøl litt, til temperaturen er nesten lik sjokoladen. Rør så fløten inn i sjokoladen med en slikkepott. La det hele avkjøle litt, og hell så over den kalde kaka. La det stivne i kjøleskapet. Pynt kaken og server.
  • Frukten blir ekstra fin hvis den glaseres i for eksempel i eplegelé.
Kilde: matprat.no Foto: Synøve Dreyer
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest