Kongekrabbe med blåskjell og salsa fresca
Til oppskriften

Kongekrabbe med blåskjell og salsa fresca

Grillet kongekrabbe og blåskjell med en frisk salsa av mango er en spennende og smaksrik forrett. Servert i små skåler er dette like godt å smake som å se på. 
20-40 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

blåskjell

salsa

Fremgangsmåte

  • Kutt opp kongekrabbeben like under leddet. Bruk en liten spiss kniv og skjær rundt snittet i begge ender og trekk krabbekjøttet ut av skallet.
  • Rist hel pepper i tørr stekepanne og knus i morter etterpå.
  • Vend krabbekjøttet i pepper og dryss på salt.
  • Pensle grillen godt med olje og stek krabbekjøttet ca. 1 minutt på hver side. Det skal kjennes litt rått når det tas av grillen.
  • La det hvile noen minutter før servering. Om krabbebeinene er kokt på forhånd, skal de bare varmes ca. 1 minutt til sammen.

Blåskjell

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
  • Pakk blåskjellene i grillfolie sammen med hakket hvitløk, laurbærblad og hvitvin. Damp blåskjellene på grill til de åpner seg, ca. 4 minutter.

Salsa

  • Skjær mango og tomat i terninger, vårløk i tynne skiver og finhakk hvitløk. Press saft av lime og bland med grønnsakene og olivenolje. Smak til med salt og rør inn finhakket basilikum.
  • Server kongekrabbe, blåskjell og salsa i små porsjonsskåler, én av hver til hver person.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes og Sarah CameronSørensen
Print