Kongekrabbe med blåskjell og salsa fresca

Kongekrabbe med blåskjell og salsa fresca

20-40 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Grillet kongekrabbe og blåskjell med en frisk salsa av mango er en spennende og smaksrik forrett. Servert i små skåler er dette like godt å smake som å se på. 
PORSJONER4

Ingredieser

blåskjell

salsa

Fremgangsmåte

  • Kutt opp kongekrabbeben like under leddet. Bruk en liten spiss kniv og skjær rundt snittet i begge ender og trekk krabbekjøttet ut av skallet.
  • Rist hel pepper i tørr stekepanne og knus i morter etterpå.
  • Vend krabbekjøttet i pepper og dryss på salt.
  • Pensle grillen godt med olje og stek krabbekjøttet ca. 1 minutt på hver side. Det skal kjennes litt rått når det tas av grillen.
  • La det hvile noen minutter før servering. Om krabbebeinene er kokt på forhånd, skal de bare varmes ca. 1 minutt til sammen.

Blåskjell

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
  • Pakk blåskjellene i grillfolie sammen med hakket hvitløk, laurbærblad og hvitvin. Damp blåskjellene på grill til de åpner seg, ca. 4 minutter.

Salsa

  • Skjær mango og tomat i terninger, vårløk i tynne skiver og finhakk hvitløk. Press saft av lime og bland med grønnsakene og olivenolje. Smak til med salt og rør inn finhakket basilikum.
  • Server kongekrabbe, blåskjell og salsa i små porsjonsskåler, én av hver til hver person.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes og Sarah CameronSørensen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest