Kongekrabberisoni-med-safran-1
Til oppskriften

Kongekrabbe med risoni i safran

Stekt kongekrabbe med estragon og revet sitronskall passer godt sammen med risoni. Risoni er pasta som er formet som ris. Denne oppskriften en god sjømatrett som er enkel å lage til mange. 
40-60 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Del kongekrabbebeinene i leddene med en kniv. Kok risoni etter anvisning på pakken. Ta kjøttet ut av de tykkeste delene og ha de tynne delene i kokende vann i 2 minutter.
  • Stek kjøttet fra klørne i olje og ha smør, finhakket estragon og revet sitronskall i stekepannen på slutten. De små delene av krabbekjøttet kuttes i tynne skiver, mens den tykke delen kuttes i tykke skiver.
  • Tilsett safran og parmesan i risonien, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Skjær piquillos i ringer, stek i stekepanne og ha i risonien sammen med finhakket gressløk og persille. Ta kjøttet ut av de kokte kongekrabbedelene og bland dette i risonien.
  • Server risonien med den stekte kongekrabben på toppen.
Kilde: godfisk.no Foto: Audun Aagre
Print