Kongekrabbe-på-terte-av-jordskokk-2

Kongekrabbe på terte av jordskokk

40-60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Et nydelig og litt eksklusivt måltid av kongekrabbe på jordskokkterte med en grønnsakssalat og vinaigrette av kapers. En velsmakende rett som du garantert vil imponere gjester med. 
PORSJONER4

Ingredieser

Jordskokkterte

Grønnsakssalat

Kapersvinaigrette

Fremgangsmåte

Jordskokkterte

  • Sett på stekeovn til 190 grader.Kjevle ut butterdeig til dobbel størrelse. Legg den mellom to bakepapir på brett og stek den under lett press til den blir lett gyllen. Stikk så ut runde terter med utstikkerjern. En til hver person. Skrell jordskokkene og kok dem møre i vann. Sil av vann og kok jordskokkene videre inn med fløte og smør til det begynner å tykne. Mos dem så med en stavmikser til fin pureé. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Fordel mosen på tertene like før servering

Kongekrabbe

  • Ta kjøttet ut av kongekrabbebena. Stek kongekrabbekjøttet i smør til det er gyllent. Glaser deretter med sukker og sitronsaft. Smak til med salt og cayennepepper. Fordel krabbekjøttet på terten.

Grønnsaksalat

  • Forvell alle grønnsakene. Skold tomatene og fjern skinet og kjernene. Bland tomater og grønnsaker sammen med olivenolj og smak til med grovhakket estragon, finhakket gressløk, salt og kajennepepper. Fordel salaten lett over krabben.

Kapersvinaigrette

  • Grovhakk hasselnøtter. Bland alle ingrediensene drypp den fint over grønnsakene og rundt på tallerkenen. Kilde: godfisk.no Foto: Audun Aagre
Kilde: godfisk.no Foto: Audun Aagre
Populære oppskrifter siste uke