Königsberger Klopse (Tyske kjøttboller i kremet kaperssaus)

Königsberger Klopse (Tyske kjøttboller i kremet kaperssaus)

Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
PORSJONER12

Ingredieser

Kjøttbollene

Buljong

Saus

Fremgangsmåte

Buljong

  • Varm buljongen i en stor kjelen stor kjele sammen med laurbærblad, eplecidereddik, hvitvin, pepperkorn, og 2 ss kapers. La det småkoke på middels varme.

Kjøttbollene

  • Bland kjøttdeigen med egg, brødrasp, melk og løk. Ha i saften av en sitron og det hakkede sitronskallet sammen med kapers, knust ansjos og smør. Bland godt og smak til med salt og nykvernet pepper.
  • Form kjøttbdeigen til små baller (så store som en golfball). Kjøttdeigen er klissete, men det er normalt! Rull de i mel, og ha de forsiktig i den varme buljongen i omganger. La de trekk i ca 15 minutter, ikke koke. Buljongen blir tykkere etter kjøttbollene har trukket i den.
  • Ta forsiktig kjøttboller fra den varme buljongen med en hullsleiv og hold de varme mens du lager sausen. Kast laurbærbladet.

Sausen

  • Rør inn sitronskall, sitronsaft og rømme i buljongen, varm det godt opp, men ikke koke.
  • Ha de kokte kjøttbollene i den oppvarmede sausen, rør forsiktig og la alt bli gjennomvarmt.
  • Server kjøttboller og fløtesaus med kokte poteter og skivede rødbeter til. Dryss med klippet frisk persille, til pynt. eller varme buttered spaetzle nudler og tysk Rotkohl tysk Rotkohl - krydret rødkål med epler og vin.
Populære oppskrifter den siste uken