Koriander-og-ingefærsil-1

 

Koriander- og ingefærsild

Over 60 min
Enkel
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Sild har lange tradisjoner i det norske kostholdet, men det betyr ikke at man kun trenger å holde seg til tradisjonelle smaker. Imponer med denne eksotiske varianten. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk i et par timer dersom de er for salte.
  • Kok opp vann og sukker, og rør til sukkeret er oppløst. Avkjøl og tilsett eddik.
  • Legg sildefiletene i eddiklaken og la de ligge over natten i kjøleskap. Tørk sildefiletene og skjær dem i biter.
  • Skjær løk i tynne skiver og ingefær i tynne strimler. Knus korianderfrø og bland dem sammen med løk, ingefær, koriander og kapers.
  • Legg sild og løkblandingen lagvis i et glass eller en krukke.
  • Bland eplecidereddik, sukker og olje, hell blandingen over silden og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
  • Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest