Korianderstekte kamskjell med søtpotetpuré

Korianderstekte-kamskjell-med-søtpotetpuré-1
40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Korianderstekte kamskjell med søtpotetpuré

Kamskjell tar ikke lang tid å steke og passer til sterke smaker. I denne oppskriften er kamskjell krydret med korianderfrø og stekt i smør blandet med hvitløk og chili. 
PORSJONER4

Ingredieser

Potetpuré
Korianderolje
Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene>> Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir. Lag rutemønster på ene siden med en skarp kniv så kamskjellmuskelen skal bli jevnt og fint stekt.
Potetpuré
  • Skrell søtpotet og skjær bort den bitre hinnen under skallet. Skjær i terninger og kok dem møre i litt vann. Hell alt over i et dørslag og la det renne godt av seg. Smelt ca. en tredel av smøret i en kjele og tilsett finhakket hvitløk. Tilsett søtpoteten og mos jevn. Ha i resten av smøret og smak til med salt og pepper. Hold puréen varm til servering.
Korianderolje
  • Ha koriander i en hurtigmikser. Hell på olje i en stråle. Kjør til en glatt jevn saus, ca. 2 minutter. Oljen kan oppbevares på tett flaske i kjøleskap opptil 3 uker. Rist korianderfrø i tørr panne på sterk varme for å få fram mer smak. Knus i morter eller krydderkvern. Krydre kamskjellene med korianderfrø, salt og pepper. Finhakk hvitløk og chili. Varm smør og litt olje i en panne, og tilsett hvitløk og chili når smøret er lysebrunt. Stek kamskjellene gylne i ca. 30 sekunder på hver side, ikke lenger, da blir de seige. Øs smør over under stekingen. Træ to kamskjell og en båt lime på hvert grillspyd.
  • Server grillspyd med litt korianderolje over og med søtpotetpuré ved siden av. Pynt gjerne med frisk koriander.
  • Tips: Du kan også steke kamskjellene raskt over grillen på grillspydene.
Kilde: godfisk.no Foto: Kim Holthe
Populære oppskrifter den siste uken