Krabbeboller-2-3
Til oppskriften

Krabbeboller

Krabbe er perfekt festmat, så hvorfor ikke prøve denne oppskriften neste gang du skal ha gjester på besøk? Passer fint å servere som forrett eller som en av flere retter på et tapasbord. 
20-40 min
Middels
Koldtbord
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bland en farse av krabbekjøtt, finhakket sjalottløk og bland sammen med tabasco, sweet chilisaus, egg, griljermel og maisennajevner.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Varm olje til 160 °C i en solid gryte. Gryten bør ikke fylles mer enn ca. to tredel med olje.
  • Dypp hendene i kaldt vann og trill små boller som stekes gylne og gjennomvarme i oljen. La dem renne av på fettsugende papir.
  • Server gjerne bollene med en søt chilisaus.
  • Tips: Ha alltid et lokk liggende klart i tilfelle oljen skulle ta fyr. Kvel varmen med lokket. Hell aldri vann på brennende olje.
Print