Kremede blåskjell

Kremede blåskjell

Under 20 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Blåskjell er som all annen sjømat aller best på smak og konsistens i den kalde årstiden. Denne blåskjellvarianten smaker godt hele året og når blåskjellene er spist opp og livet er herlig å leve, tar du opp en skje og spiser resten som en suppe. Enkel mat med mye smak. 
PORSJONER2

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
  • Fres hvitløk, sjalottløk, gulrot og chili i olivenolje i en gryte. Tilsett blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
  • Ta ut blåskjellene, men la kraften ligge igjen i gryta. Tilsett kremfløte og crème fraîche og kok ned til sausen er passe tykk.
  • Ha blåskjellene tilbake i gryta og vend dem inn i kremsausen.
  • Pynt med kruspersille og server med godt brød.
Kilde: matprat.no
Populære oppskrifter siste uke