Kremet-rekesuppe-1

Kremet rekesuppe

40-60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
En smakfull suppe gjør seg godt som forrett. Denne oppskriften er for deg som vil imponere gjestene dine med gode smaker. 
PORSJONER4

Ingredieser

Vårløkolje

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Rens rekene og ta vare på skallet.
  • Skjær løk, gulrot, purre og sellerirot i terninger, og surr i rapsolje i 2-3 minutter.
  • Ha i tomatpuré og la surre videre i ca. 1 minutt uten at det blir brunt.
  • Tilsett rekeskall, hvitvin og konjakk, og la surre godt noen minutter til.
  • Fyll opp med kaldt vann til det dekker, tilsett laurbærblad, og la alt koke forsiktig i ca. 20 minutter.
  • Sil av kraften, kok opp og tilsett kremfløte.
  • Kok til suppen tykner litt.
  • Smak til med salt, kajennepepper og sitronsaft.
  • Tilsett rekene rett før servering.

Vårløkolje

  • Skjær vårløk i biter og kjør den sammen med olivenolje i en foodprosessor eller med stavmikser.
  • Sil oljen og smak til med litt salt.
  • Server suppen med vårløkolje dryppet over, med brød ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes Sørensen