Kremet-rekesuppe-1
Til oppskriften

Kremet rekesuppe

En smakfull suppe gjør seg godt som forrett. Denne oppskriften er for deg som vil imponere gjestene dine med gode smaker. 
40-60 min
Middels
Middag, Suppe
PORSJONER4

Ingredieser

Vårløkolje

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Rens rekene og ta vare på skallet.
  • Skjær løk, gulrot, purre og sellerirot i terninger, og surr i rapsolje i 2-3 minutter.
  • Ha i tomatpuré og la surre videre i ca. 1 minutt uten at det blir brunt.
  • Tilsett rekeskall, hvitvin og konjakk, og la surre godt noen minutter til.
  • Fyll opp med kaldt vann til det dekker, tilsett laurbærblad, og la alt koke forsiktig i ca. 20 minutter.
  • Sil av kraften, kok opp og tilsett kremfløte.
  • Kok til suppen tykner litt.
  • Smak til med salt, kajennepepper og sitronsaft.
  • Tilsett rekene rett før servering.

Vårløkolje

  • Skjær vårløk i biter og kjør den sammen med olivenolje i en foodprosessor eller med stavmikser.
  • Sil oljen og smak til med litt salt.
  • Server suppen med vårløkolje dryppet over, med brød ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes Sørensen
Print