Kryddergrillet-laksefilet-1-1

Kryddergrillet laksefilet

20-40 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
PORSJONER10

Ingredieser

Agurksalat

Fremgangsmåte

  • Skjær laksefileten i tre like store stykker.
  • Bland spisskummen, fennikel, paprikapulver, chilipulver og salt.
  • Rull laksestykkene i krydderblandingen og la dem ligge i 30 minutter.
  • Legg noen kvister einer på grillen når den har fått god varme, og grill laksestykkene i ca. 2 minutter på hver side, i einerrøyken.

Agurksalat

  • Skrell agurk, skrap ut frøene og skjær agurkstrimler med en ostehøvel.
  • Legg strimlene over i et dørslag, dryss over litt salt, og la dem stå og renne av seg i noen minutter.
  • Riv skall og press saft av lime, riv ingefær og finhakk koriander.
  • Bland yoghurt med skall og saft av lime, ingefær og koriander.
  • Smak til med salt og pepper, og bland sammen med agurkstrimlene.
  • Server grillet laks med agurksalat, og pynt gjerne med noen blader frisk koriander.
Kilde: godfisk.no Foto: Ingvar Eriksson
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest