Krydderkokte-pærer-med-friske-bær-og-is-1
Til oppskriften

Krydderkokte pærer med bær og is

Krydderlake av vaniljestang, stjerneanis og kanelstang smaker kjempegodt sammen med pærer. Men denne krydderlaken kan også brukes til andre typer frukt. 
Over 60 min
Enkel
Dessert
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Lag sukkerlake av vann, sukker, vaniljestang, stjerneanis og kanelstang, og varm opp.
  • Skrell pærene, og legg dem i sukkerlaken. Kok opp, og la det hele stå i kjelen og småkoke/trekke i ca. 2 timer, til pærene er glassaktige og kokt igjennom.
  • Avkjøl i laken, og server med bær og is til. Bruker du fryste bær, dryss litt melis over dersom de er sure.
  • Tips: Du kan gjerne bruke frosne bær, men dryss litt melis over dersom de er sure.
Kilde: matprat.no Foto: Astrid Hals
Print