Kryddersild-med-hvitløk-og-timian-1
Til oppskriften

Kryddersild med hvitløk og timian

Rømmesild er en av de klassiske sildevariantene. Her gir vi deg en enkel oppskrift på en litt annen variant som tar utgangspunkt i påleggssild på glass. 
20-40 min
Enkel
Koldtbord, Pålegg
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Finhakk hvitløk og rødløk. Bland crème fraîche med saften fra sitron, salt, sukker og pepper.
  • Tilsett hvitløk, rødløk og timian, og smak til med sukker og ev. salt eller pepper.
  • Hell laken av silden og bland sildebitene forsiktig med den nye sausen.
  • Ha det hele over i et glass eller krukke og legg på lokk. Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
  • Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.
  • Tips: Dersom du vil lage alt fra grunnen av kan du erstatte kryddersild på glass og heller bruke kryddersildfileter og lage eddiklake >>
Kilde: godfisk.no Foto: Esten Borgos
Print