Krydrede-kyllingspyd-med-paprika

Krydrede kyllingspyd med paprika

Over 60 min
Enkel
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Oversetter man «små grillspyd» til brasiliansk, blir det «espetinhos». Vi har krydret våre espetinhos med Tempero baiano, en krydderblanding fra delstaten Bahia.
PORSJONER4

Ingredieser

Tempero baiano

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til krydderblandingen.
  • Skjær kyllingkjøtt i terninger og legg i en bolle. Gni krydder og olje godt inn i kjøttet med hendene, slik at det er godt dekket med krydder. Dekk til bollen og sett den i kjøleskapet i minst 2 timer, slik at smaken får utvikle seg.
  • Tre kylling- og paprikabiter annenhver gang på bløtlagte trespyd.
  • Grill spydene på god varme til de er gylne og gjennomstekte, ca. 6 minutter. Server dem som de er med litt limesaft, eller sammen med en god salat.
  • Ryktet sier at på ethvert sted i Brasil der det samler seg mer enn tretti mennesker, finnes det minst én grillspydselger. Det er ikke stort som trengs – en liten kullgrill, biter av krydret kjøtt og små, bløtlagte grillspyd av tre.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften