Meny

Krydret biff- og løkgryte

Krydret-biff-og-løkgryte-0

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Krydret biff- og løkgryte

En klassisk gresk gryterett som smaken vidunderlig. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rens kjøttet, og fjern hinner og overflødig fett. Skjær så kjøttet i store terninger. Varm oljen over middels varme i en tykkbunnet stekepanne. Tilsett løk, og stek i 5 minutter eller til løken er gyllen. Ta løken opp av gryten, og la den renne av på kjøkkenpapir.
  • Legg alt kjøttet tilbake i pannen , og stek over høy varme under omrøring i 10 minutter, eller til kjøttet er pent brunt og nesten all væsken har kokt inn.
  • Tilsett hvitløk, vin, krydder, laurbærblad, vineddik, tomatpure, 1/2 ts nykvernet svart pepper, litt salt og 4 dl vann i pannen, og kok opp. Skru ned varmen, legg på lokk, og la det surre i 1 time. Rør av og til.
  • Legg løken tilbake i pannen, tilsett korintene, og rør forsiktig. La det surre under lokk i 15 minutter. Fjern kanelstangen før servering.
  • Server med en god potetmos til >>.
Tips
  • For å få fyldigere smak, bruk 4 dl kjøtt- eller kalvebuljong i stedet for vann i denne oppskriften, eller 2 1/2 dl hver av vin og vann.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også