Krydret indisk lammestuing (Gosht karma)
Til oppskriften

Krydret indisk lammestuing (Gosht karma)

Karma kjennetegnes vanligvis ved tilsetningen av ingredienser som fiøte og yoghurt eller mandler og nøtter, som gjør smaken og teksturen til retten rikere. 
Over 60 min
Middels
Asiatisk, Middag
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Legg lammekjøttet i en bolle. Mal løk, ingefær, hvitløk, koriander, spisskummen, kardemomme, kajennepepper og 0.5 ts salt til en jevn pasta i kjøkkenmaskin. Dekk kjøttet med krydderblandingen, og mariner i 1 time.
  • Varm oljen i en wok over middels varme, tilsett ekstra løk, og fres under omrøring over svak varme i 5- 7 minutter til løken er myk. Tilsett kjøttet, og stek under omrøring i 8-10 minutter til lammet endrer farge.
  • Rør inn tomatpure, yoghurt, kanelstang og 7 ,5 dl vann. Reduser varmen, og la det trekke under lokk i 1.25 time til kjøttet er mørt. Rør av og til. Hvis det blir for tørt, hell i 1,25 dl vann. Tilsett fløten og mandlene, og kok i 10-15 minutter.
  • Pynt med med skivede mandelflak. Server med ris.
Print